Tämän kakun ohje on peräisin Ullan Unelmakakut-kirjasta ja olen tehnyt tällä ohjeella jo parikin kertaa :D Kivaa vaihtelua näihin hyydytettyihin kakkuihin, kun tuorejuuston tilalla on käytetty rahkaa. Tämän kakun koristeena on suklaaspritsaus-harjoituksen tuloksena syntyneet koristeet :)

Mantelisuklaakakku

Pohja

  • 200g tummia keksejä
  • 100g margariinia

Täyte

  • 4 dl kermaa
  • 1 dl sokeria (laiton vähemmän)
  • 200g vaniljarahkaa
  • 100g valkosuklaata
  • 100g Daim-suklaata
  • 6 liivatelehteää
  • tilkka vettä

Jauha keksit murusiksi yleiskoneella, sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos n.22cm irtopohjavuokaan, jossa on alla leivinpaperi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Lisää vaniljarahka. Sulata valkosuklaa ja pilko Daim-suklaa veitsellä murusiksi. Lisää suklaat seokseen. Purista liivatteista vesi pois ja liota pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä, kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.  Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Irrota kakku vuokasta ja koristele.