Tein näitäkin useamman satsin samoihin myyjäisiin, kuin noita aikaisempiakin leivonnaisia. Vaikka tämä on ehdottomasti paras kokeilemistani pursotettavista taikinoista, oli kyllä seuraavana päivänä käsi kipeä... Ohje on Ullan toimittamasta Pipareista pitsikakkuun- kirjasta.
Seitsemän sortin pikkuleivät
- 9 dl vehnäjauhoja
- 450g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- (2 tl vaniljasokeria)
Vaahdota vehnäjauhot ja voi, lisää sokeri ja kananmunat joukkoon, vaahdota massa. Pursota haluamasi muotoisia pikkuleipiä, paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Taikinasta voi tehdä esim. ässiä, hevosenkenkiä, kransseja, sikareja, käpyjä... Ja koristella sulatetulla suklaalla, itse käytin tummaa sekä valkosuklaata. Sikarien ja käpyjen välissä on vadelmamarmeladia.
Kommentit