Tein näitäkin useamman satsin samoihin myyjäisiin, kuin noita aikaisempiakin leivonnaisia. Vaikka tämä on ehdottomasti paras kokeilemistani pursotettavista taikinoista, oli kyllä seuraavana päivänä käsi kipeä... Ohje on Ullan toimittamasta Pipareista pitsikakkuun- kirjasta.

1238094727_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seitsemän sortin pikkuleivät

  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 450g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • (2 tl vaniljasokeria)

Vaahdota vehnäjauhot ja voi, lisää sokeri ja kananmunat joukkoon, vaahdota massa. Pursota haluamasi muotoisia pikkuleipiä, paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.

Taikinasta voi tehdä esim. ässiä, hevosenkenkiä, kransseja, sikareja, käpyjä... Ja koristella sulatetulla suklaalla, itse käytin tummaa sekä valkosuklaata. Sikarien ja käpyjen välissä on vadelmamarmeladia.