Meidän isukki lähti tänään lasten kanssa mummun ja papan luo mökille. Ou jee!!! :)))) Pari päivää saan olla ihan yksin kotona ja tehdä mitä lystää, vähänkö hienoa! Tein matkaan mukaan tämän hyydykekakun, toivottavasti tämä maistuu muillekin kun allergisille ettei tytön tartte yksin syödä :) Tässä kävi kyllä sellanen moka että vähän nuukailin liivatteen kanssa ja täyte oli todella pehmeää... Voi olla että 300km:n jälkeen tää ei enää ollu yhtä hyvännäköinen :/ Päivittelen lähiaikoina muitakin juttuja, kun kerta saan ihan rauhassa täällä touhuta... :D Toivotan kuitenkin tässä välissä kaikille täällä vieraileville

Oikein ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä!

1239296724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Persikka-hyydykekakku

Pohja

  • 1 pkt (150g) Semperin kaura-digestivekeksejä
  • 75g sinistä keijua sulatettuna

Täyte

  • 7 liivatetta (itselläni oli siis vain 5 ja se oli aivan liian vähän...)
  • 2 dl Sunnuntain vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl Sunnuntain kauravispiä
  • 1tlk säilykepersikkaa soseutettuna
  • n. 2 rkl sokeria
  • säilykepersikan lientä

Päällinen

  • 1 tlk säilykepersikkaa soseutettuna
  • 3 liivatetta
  • säilykepersikan lientä

Leikkaa leivinpaperista pala kakkuvuokan pohjalle (halk. n.20cm). Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella ja sekoita joukkoon sulatettu rasva, painele kakkuvuokan pohjalle. Vaahdota vaniljakastike ja vispi erikseen. liota liivatteet ensin kylmässä vedessä, jonka jälkeen purista vesi pois ja liuota ne kuumaan säilykeliemeen. Kaada liuos ohuena vanana persikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Yhdistä vaahdot ja persikkasoe ja mausta sokerilla, kaada vuokaan. Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään ja valmista päällinen, liota liivatteet jonka jälkeen liuota ne kuumaan säilykeliemeen ja sekoita persikkasoseen joukkoon. Kaada varovasti täytekerroksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuokasta ja koristele.