Näitä kahvikakkuja on tullut tehtyä jo monen monta kertaa, tää on vaan niin hyvää! Jos joku tietää paremman, niin kertoo heti vaan mullekin! :)) Kuvia en huomannut ottaa ennen pakkaamista, mutta kait noista nyt jonkunlaisen kuvan saa... Ohje on kopioitu suoraan Valion sivuilta.
200 g | Valio voita |
2 1/2 dl | sokeria |
3 | munaa |
1/2 prk (1 dl) | Valio kermaviiliä |
4 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vaniljasokeria |
2 rkl | kaakaojauhetta |
1/2 pussia (20 kpl) | Marianne-karamelleja |
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Hienonna Mariannet karkeahkoksi rouheeksi: kuori ne papereistaan ja hienonna omassa pussissaan nuijalla tai pullolla.Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja hienonnetut Mariannet. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 60 min. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Ripota pinnalle tomusokeria. VINKKI * Kermaviilin voi korvata 1 dl:lla Valio kevytkermaa. * Korvaa Marianne-karamellit 1 dl:lla Marianne Crush -rouhetta.
Kommentit