Tätä kakkua tarjosin tänään jälkiruokana päivällisvierailleni:) Monena pääsiäisenä olen tehnyt juustokakkua aprikoosista, mutta tällä kertaa päädyin kuitenkin mangoon... Itse pidän mangosta ja mielestäni tämä oli kyllä oikein hyvää!

1239382426_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mango-juustokakku

Pohja

  • 175g kaurakeksejä
  • 50 voita sulatettuna

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 400g appelsiini-tuorejuustoa
  • 2 prk mangososetta (esim piltti)
  • n. ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 7 liivatetta
  • tilkka kuumaa appelsiinimehua

Päällinen

  • 3 prk mangososetta (esim. piltti)
  • n. 2rkl sokeria
  • 4 liivatetta
  • tilkka kuumaa appelsiinimehua

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokan pohjalle palanen (ja laita reunakalvot reunoille).Murskaa keksit esim. monitoimikoneella ja sekoita joukkoon sulatettu voi, painele seos vuokan pohjalle. Vaahdota kerma ja sekoita keskenään tuorejuusto sekä mangosose. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10min, purista ylimääräinen vesi ja liuota kuumaan mehuun. Kaada liuos ohuena nauhana mango-tuorejuusto-seokseen, mausta, yhdistä kermavaahtoon ja kaada vuokaan. Anna hyytyä hetki jääkaapissa tai pakastimessa ja valmista päällinen. Eli liotetut liivatteet liuotetaan kuumaan mehuun ja sekoitetaan ohuena nauhana mangososeeseen, mausta sokerilla. Kaada vuokaan täytekerroksen päälle ja nosta hyytymään jääkaappiin, mielellään seuraavaan päivään. irrota vuokasta ja koristele. Itse käytin koristeluun tummaa sekä valkosuklaata.