Olen pitkään halunnut kokeilla tätä monessa blogissakin tehtyä voileipäkakkua. Tämä on kuitenkin jakanut mielipiteitä aika rajusti, minkä vuoksi en ole tätä isompiin juhliin uskaltanut tehdä. Nyt kuitenkin isänpäiväksi tällaisen tein, kun Vaarikin tykkää tulisesta ruuasta. Tein hieman miedomman ja pienemmän version kuin Pirkan alkuperäinen ohje oli, mutta silti tässä oli kyllä aikaslailla potkua. Olihan tämä ihan hyvää, mutta kyllä taidan jatkossa pitäytyä perinteisissä kinkku- ja kalavoileipäkakuissa.

2049187.jpg 

1½pkt  Real-täysjyväleipää
1.täyte:
1 rs (300 g) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl

mustapippuria

½ tlk (300 g)

Rainbow-Chunky Salsa Medium

1 tlk (300 g) Rainbow-juustodippiä
2.täyte:

1 rasia 

1 prk

Creme Bonjour Hell tomaatti&chili-tuorejuusto Valion ranskankermaa

1 punainen paprika pilkottuna
Kostutus:
4dl Kanalientä

Kuorrutus:

1 rasia                            Creme Bonjour Hell tomaatti&chili-tuorejuusto

1prk                              Valion ranskankermaa

Koristelu:

esim. maissilastuja, jääsalaattia, kirsikkatomaatteja, paprikaa ja punasipulia

1. Ruskista broilerisuikaleetöljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati voi- tai leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 2 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät. Levitä päälle puolet 1.täytteestä.

3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Sekoita 2.täytteen aineet keskenään ja levitä päälle. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla 1.täytteellä.

4. Ladovielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

5. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele ja poista voipaperisuikaleet.