Tänään siis juhlittiin tytön syntymäpäiviä. Innostuin leipomaan vähän kaikenlaista ja herkkuja jäi vaikka kuinka... onneksi huomenna tulee vielä muutama vieras, niin ei jää itselle niin paljoa syötävää :) Laitan tähän kuvia tarjottavista ja vähän mikä ohje mistäkin on otettu... :D
Jäärouva-täytekakku
Pohjat on paistettu halkaisijaltaan 20cm (4 munan) ja 27cm (7 munan) vuokissa. Kostutukseen käytin spritea ja välissä kuningatarhilloa sekä kuningatar-valkosuklaamoussea. Päällinen valkoista sokerimassaa, jonka alla sokerikreemi. Koristeet marsipaania ja sokerimassaa. Kuorrutin molemmat kakut erikseen ja pienemmän kakun alla on juuri kakun kokoinen kakkupahvi, minkä avulla se oli helppo nostaa kakun päälle. Lisäksi se pahvi oli kätevä, kun ylin kerros oli syöty ja pahvin otti pois, oli alempi kerros vielä suht siisti.
Pätkis-hyydykekakku
Tämän ohjeen bongasin Chocomumilta. Koristelussa näkyy 1,5v:n kädenjälki, kun tuli taittamaan kontaktimuovin (mihin olin suklaan pursottanut) kaksin kerroin.... No ois kait siinä voinu huonomminkin käydä, olis tiputtanu sen vaikka suklaapuoli alaspäin lattialle! :D
Lusikkaleipiä ja wiener nougat-ässiä
Ässien ohje on TarjuskaS:ltä ja lusikkaleipien ohje Ullan blogista.
Lohivoileipäkakku
Tämä on koottu 24cm:n kakkuvuokaan, jonka vuorasin kelmulla. Leipää on 4 kerrosta, joista kaksi on real-täysjyväleipää ja kaksi Reilu paahtoleipää. Kostutus kalaliemellä ja täyte seuraava:
- 400g savustettua kirjolohta perattuna
- 4 keitettyä kananmunaa pilkottuna
- 400g raejuustoa
- 1 dl tillisilppua
- 300g ranskankermaa
- n. 1 tl suolaa
- ½tl valkopippuria
Kuorrutus on kylmäsavulohituorejuustoa ja koristeena kylmäsavulohta, tilliä, kurkkusydämmiä...
Tomaatti-mozzarellapiirakka
Tämän piirakan ohje löytyy yhteishyvän nettisivuilta.
Kinkkuhyrrät
Kaupan voitaikinaa ja välissä ruohosipulituorejuustoa ja kinkkurouhetta, päällä hieman juustoraastetta.
Lisäksi oli päivänsankarin herkkuina Muumipeikkokakku, Muumipipareita, ässä-keksejä,
kinkkuhyrriä
Nämä tehty perunavoitaikinasta:
- 200g valmista pakaste perunamuusia
- 200g sin keijua
- 300g semperin fin mixiä
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl ksantaania
- välissä kinkkurouhetta
Sekoita aineet vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Anna kovettua jääkaapissa. Kauli taikina levyksi, laita päälle kinkkurouhetta, kääri rullalle ja leikkaa paloja. Paista 225 asteessa n. 10-15min.
ja tällainen karkkipuu tai mikä nyt sitten onkaan... Näitä söi kyllä muutkin, etteivät olleet pelkästään päivänsankarille :)
Kommentit