Piti tehdä jotain vanhenevasta tuorejuustosta ja porkkanakakkuakin on pitänyt tehdä jo jonkinaikaa, etsiskelin jotain erilaista ohjetta ja lopulta päädyin täältä löytyneeseen ohjeeseen. Tosin laitoin hieman vähemmän sokeria ja öljyä, kun määrät kuulostivat niin hurjilta:) Hyvää ja makeaa tuli siltikin! Tässä ohje niinkuin itse sen tein. En jaksanut tehdä marsipaanista porkkanoita ja halusin jotain koristeita, niinpä tein kissoja mustasta sokerimassasta eilen Ullan Unelmasta ostamallani muotilla. Näistä tuli siis tällaisia pääsiäisporkkanaleivoksia! =)

 

Porkkanakakku sitruunatuorejuustokuorrutuksella

Taikina:
2,5 dl (115 g) hasselpähkinärouhetta
350 g porkkanoita punnittuna ennen kuorimista
1 tölkki ananasmurskaa
4,8 dl (280 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
4 munaa
2,5 dl sokeria 
2 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä
2 tl vaniljauutetta

kuorrutus:
50 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
200 g tuorejuustoa
125 g tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 tuore sitruuna (pelkkä kuori raastettuna)


Voitele ja korputa tai vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen mallinen vuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Paista pähkinärouhetta pannulla, kunnes se alkaa tuoksua ja ruskistuu hieman. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.

Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja kaneli valmiiksi keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljauute ja kaada öljy taikinan sekaan tasaisena norona samalla vatkaten.

Lisää jauhoseos, mutta vatkaa vain sen verran että jauhot juuri sekoittuvat taikinaan.

Sekoita varovasti nostellen porkkanaraaste, pähkinät ja ananasmurska. Varo, ettei munavaahto laske. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia, eli kunnes keskelle tuikattu hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä.

Kuorrute: Vatkaa tuorejuusto ja pehmeä, huoneenlämpöinen voi aivan tasaiseksi sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi vaniljauute ja raastettu sitruunan kuori. Värjäsin kuorrutten keltaiseksi. Levitä kumotun kakun päälle ja koristele.