Sain sen uuden Ullan toimittaman leivontakirjan eilen postista ja sen selattuani oli itsekin pakko päästä leipomaan =) Nyt oli vuoro tehdä välillä jotain uutta herkkua tytöllekin ja tällaista sitten yhdessä leivottiin. Tämä ohje ei siis ole tuosta kirjasta vaan ihan omasta päästä.

Pohja:

  • 75g sinistä keijua
  • 0,75 dl sokeria (käytin ruokosokeria)
  • 0,75 dl hedelmäsosetta (käytin aprikoosi-pilttiä)
  • 1 dl Semper fin mixiä
  • 0,75 dl provenan kaurajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4-6 rkl kuumaa vettä

Kostutus mansikkamehulla

Täyte:

  • 2 dl Sunnuntain vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (valmistettu kaurasta)
  • 2 dl mansikkasosetta
  • 4 liivatetta
  • tilkka mansikkamehua
  • sokeria maun mukaan

Päällinen:

  • 3 dl mansikkasosetta
  • 3 liivatetta
  • tilkka mansikkamehua
  • sokeria maun mukaan

Vaahdota rasva ja sokeri. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon muiden ainesten kanssa. Kaada voideltuun halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja laita päälle jäähtynyt kakkupohja, kostuta mehulla. Laita liivatteet likoamaan ja vaahdota vaniljakastike. Liuota puristetut liivatteet kuumaan mehutilkkaan ja lisää mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää vaahto, mausta sokerilla ja kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi tai kunnes täyte on hieman kovettunut. Liota päällisen liivatteitakin noin 10 min ja liuota sen jälkeen kuumaan mehutilkkaan, joka lisätään mansikkasoseeseen, mausta tarvittaessa sokerilla. Kaada varovasti täytekerroksen päälle ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään. hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Koristele.