Tänä vuonna meillä herkutellaan isänpäivänä suklaakakulla. Ulla oli tehnyt vähän aikaa sitten appelsiinisuklaakakkua ja vaikutti niin herkulliselta, että pitihän sitä tehdä itsekin, pohjan tein vaan hieman erilailla. Halusin myös kokeilla ganachella kuorruttamista, kun en ole sillä aikasemmin kakkuja päällystänyt. Se kyllä osoittautui juuri niin vaikeaksi, kuin pelkäsinkin... Ensi kerralla teen kyllä niin, että jähmettyneellä kuorrutteella vedän ensin reunat tasaisiksi ja sitten löysemmällä päällisen ja reunat uudestaan. Tämä kakku oli kyllä todella hyvää, nam!

2047891.jpg

Pohja:

  • 4 valkuaista
  • 4 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl kermaa

täyte:

  • 400 g vispikermaa
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 200 g appelsiinimarmeladia
  • 4 liivatelehteä
  • tilkka appelsiinimehua
  • (sokeria)

Kostutus:

  • 1½ dl  appelsiinimehua
  • ½ dl vettä
  • sokeria

Kuorrute:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • nokare voita
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  2. Sulata suklaa mikrossa, sulata voi ja sekoita hieman jäähtyneeseen voihin.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää suklaa-voi seos joukkoon.
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sihtaa joukkoon varovasti sekoittaen.
  5. Lisää kerma ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
  6. Paista halkaisijaltaan n. 20 cm:n vuoassa +175 asteessa noin 40 minuuttia.
  7. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
  8. Valmista täyte laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, sekoita appelsiinituorejuusto ja appelsiinimarmeladi joukkoon. Kuumenna pieni määrä appelsiinimehua kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet veteen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
  9. Täytä kakku kelmutettuun kakkuvuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
  10. Seuraavana päivänä kuumenna kerma ja pilkottu suklaa paksupohjaisessa kasarissa, lisää lopuksi nokare voita.
  11. Kaada kakun päälle, voit nostella ylivalunutta kuorrutetta takaisin kattilaan ja kuumentaa uudelleen juoksevaksi jos se ehtii jähmettyä. Ja kaataa taas uudelleen kakun päälle. Koristele halutessasi.